Стандартні розміри металочерепиці

Стандартні розміри металочерепиці

За останні роки металочерепиця стала одним з найбільш затребуваних покрівельних матеріалів в будівництві. Така ситуація виглядає цілком логічною, якщо врахувати, що крім привабливого зовнішнього вигляду, такий матеріал легко і просто монтується і служить протягом багатьох десятиліть, практично не міняючи свої основні властивості. З урахуванням виготовлення продукції у вигляді листа, приділити увагу його розміру вкрай важливо. Адже в результаті правильних розрахунків, ви зможете точно розрахувати кількість необхідного матеріалу з мінімумом витрат.

Три параметра

У метричній системі прийняті три основних характеристики, яким відповідають і розміри металочерепиці:

З урахуванням використання схожого обладнання і самого технологічного процесу, розмір листа металочерепиці, як і металевого профілю, у багатьох виробників може бути однаковий.

Ширина

Це саме той розмір, який як раз повторюється у більшості марок. Стандартний розмір аркуша металочерепиці по ширині складає 1180 мм. Вона визначається металевим профілем, можливі незначні коливання, але в межах 1160-1190 міліметрів. При цьому, якщо говорити про корисну ширину, то вона буде незмінною і дорівнює 1100 мм. Визначається ця величина, як різниця фактичної ширини і нахльосту (частини листа, що йде на перекриття наступного, для захисту від протікання даху).

Довжина

З цією характеристикою все дещо складніше. Розміри профілю по довжині можуть коливатися в межах 500-3650 мм. Причому, це зовсім не межа, технологічно можливий випуск листів завдовжки до 8000 міліметрів. Проте, провівши розрахунки, експерти прийшли до висновку, що оптимальним розміром варто вважати 4000 мм з наступних причин:

Принцип розрахунку корисної довжини аналогічний таким же обчисленням для корисної ширини. Як правило, довжина нахльосту коливається в межах 100-150 міліметрів. Для кожного виробника вона може бути своєю.

Товщина

Металевий профіль, який використовується в монтажі покрівлі, має стандартну товщину від 0,4 до 0,6 міліметрів. У той же час, частина виробників, з метою економії, застосовує в його виготовленні листову сталь 0,35 мм. Що стосується підсумкового розміру, то він безпосередньо залежить не тільки від січення листа, але і від числа шарів, а також безпосередній фарби, що наноситься на нього. Оптимальною прийнято вважати товщину готового виробу в межах 0,45-0,5 мм. Зв`язок між цим показником і терміном експлуатації пряма. Чим товстіший профіль, тим довше прослужить металочерепиця. Однак ціна металочерепиці з товщиною сталі 0,8 мм буде набагато вище стандарту, а сама конструкція стане набагато важче.

​Розміри металочерепиці Венеція​

Висота і крок хвилі

Ще дві принципові характеристики, що визначають розміри металевого профілю. Чим вище хвиля, тим вище категорія готового виробу. Бюджетним варіантом вважається металочерепиця з розмірами від 12 до 30 мм. Висота хвиль понад 50 мм - ознака преміум-категорії, адже така металочерепиця не тільки ефектно виглядає, але і відмінно справляється з потоками води при сильних опадах і поривчастим вітром.

Оптимальний розмір хвилі металочерепиці, а точніше її крок, прийнятий в межах 183-185 міліметрів, завдяки яким:

Про різновиди металочерепиці і стандарти

У сучасному виробництві модульної черепиці найбільш популярними видами вважаються кілька характерних для багатьох компаній:

Метричні характеристики у них відповідають озвученим вище стандартам. Тобто, корисний розмір листа металочерепиці Монтеррей по ширині ідентичний габаритам Супермонтеррея, а також Каскаду і становить 1100 мм. Виняток становлять лише довжина хвилі і її висота. Стандартні розміри металочерепиці Монтеррей і двох інших в контексті ширини хвилі складають 350 мм. Висота для Монтеррея становить по стандарту 14 мм, а розміри Супермонтеррей - 21 мм. У свою чергу, аналогічні розміри металочерепиці Каскад рівні 15 мм. Є ще такий собі різновид Монтеррея, під назвою Максі. Висота хвилі у такого виробу аналогічна Супермонтеррею (21 мм), але ширина хвилі дещо збільшена (400 мм.).

Важливо знати

Розміри листа металочерепиці для даху (включаючи висоту) прямо пропорційно пов`язані з його масою. У свою чергу, вони ж впливають і на вартість, і на міцність вашої будівлі в цілому. За стандартом, на один квадратний метр конструкції доводиться від 4 до 5 кілограм.

Незважаючи на виробничі можливості випуску листів завдовжки від 0,5 до 8-9 метрів, є кілька загальноприйнятих стандартів по даному параметру: 0,5; 1,2; 2,25 і 3,65 метра. Але ці розміри все одно умовні і виступають в ролі орієнтирів. Виробник може коригувати довжину на декілька сантиметрів у бік зменшення або збільшення.

Не забувайте робити попередні розрахунки необхідної кількості матеріалів, а також здійснювати підбір оптимального за розмірами профілю. Це допоможе не тільки раціонально використовувати придбану металочерепицю, але і оптимізувати бюджет, спростити транспортування і безпосередній монтаж.

Рекомендовані товари

Допомогти обрати металочерепипцю?
Ваше ім'я *
Контактний телефон *
Повідомлення
Задати питання менеджеру
Введіть ваші контактні дані. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Задати питання менеджеру
Введіть ваші контактні дані. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Прикрепить файл
Добавить еще +
Дякуємо за заявку, ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Зробимо безкоштовний розрахунок матеріалів за 30 хвилин
Введіть ваші контактні дані. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Прикрепить файл
Добавить еще +
Мова сайту
Виберіть мову з якою Вам буде комфортно працювати на сайті
Українська
Російська
Loveks
ул. Днепровская набережная, 17-А, корпус "З" Бизнес-центр "АПОЛЛО", 3 этаж, оф. 30402000Украина г. Киев
ул. Балковская 84Бизнес-центр "Престиж", 3 этаж, оф. 30465005Украина г. Одесса
+38 (067) 480-99-81,office@loveks.netv.saraeva@loveks.net